|
salut Spicegirl!
Un subiect controversat, dar e foarte bine sa-si spuna fiecare parerea. Si sa se ia decizia dorita de majoritate. Ideea e sa fie toti cat de cat multumiti, asa e normal intr-o comunitate. In lume nu-i poti multumi pe toti, dar intr-o comunitate mica putem sa facem sa fim cat de cat toti multumiti.
Expresia “liberatea de exprimare” mie imi spune ceva despre continutul gandului pe care vrei sa-l transmiti, nu neaparat despre modalitatea cum o faci. Se poate vorbi si la telefon cu sau fara libertate de exprimare, deci nu prea vad de ce ar incurca scrisul, corect sau incorect, continutul gandului transmis.
Parerea mea e ca de invatat invatam toata viata, in fiecare zi cate putin, deci nu vad de ce m-ar deranja acel filtru care automat ma va ajuta sa-mi vad greselile si sa le corectez. Iar data viitoare nu voi mai face aceleasi greseli.
E adevarat, recunosc fara probleme, ca imi fac o parere despre om si in funtie de cum scrie. Imi fac o parere despre un om si auzind cum vorbeste sau daca injura. Sunt maruntisuri care iti ofera o mica imagine despre omul respectiv. Nu suntem toti superscoliti sau academicieni, dar ar trebui sa stim toti sa scriem corect romaneste.
Nu e vorba de diacritice, Admin a specificat de la inceput ca nu vrea asta, e vorba doar de un nivel gramatical corect de a scrie. Si nu e vorba ca nu as putea raspunde la o intrebare scrisa incorect gramatical, daca pot fi de ajutor cuiva, ajut, dar mi se pare absulut ok sa ne corectam daca gresim si daca avem aceasta posibilitate.
In ceea ce priveste germana, fii sigura ca nici un austriac sau neamt sau orice alt vorbitor de limba germana ca limba materna, nu te va cataloga fara respect fata de limba germana, doar pentru ca faci cateva greseli. Ei apreciaza orice strain care invata limba lor. Asa cum si eu si tu si oricare alt roman apreciem orice strain care se descurca in romana si niciodata nu vom considera ca nu are respect fata de limba noastra, doar pentru ca a facut cateva greseli. Ba din contra!
parerea mea e totusi ca ori ignoranta, ori lipsa de respect pentru propria limba materna duce la astfel de greseli. si de ce oare sa nu incercam sa ne corectam? la o adica nu facem decat sa ne ajutam de fapt unul pe celalalt! cine vede asta pozitiv, invata, cine nu...ramane la atitudinea lui...nu se dau "note de trecere", ci se ajuta pur si simplu.
ok, hai ca nu ma mai bag, eu sunt destul de revendicativa si de critica cu mine insami, deci poate ca nu sunt inteleasa chiar asa cum as vrea.
noapte buna cami
|