Translate this page in English  Übersetzen Sie diese Seite in Deutsch

Preturi Telediscount:

Fix: 0810 255 255 - 4.4 c/min
Mob: 0820 155 155 - 9.5 c/min
Radio WEBcast Media

Schimbă dimensiunea fontului

Viena Românească

Portalul Românilor din Austria

Acum este 06 Sep 2010 14:54

Scrie un subiect nouScrie un răspuns Pagina 1 din 1   [ 4 mesaje ]
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Discutii despre romanii care ar incasa Ausgleichszulage in A
MesajScris: 05 Feb 2010 21:54 

Locaţie: 1030
Pentru ca se vintura atita despre pensionarii romani care ar incasa Ausgleichszulagen in A un text care clarifica situatia:

3.02.2010:

Möglicher Missbrauch von Bezug der Ausgleichszulage durch EU-Bürger wurde vorbeugend Riegel vorgeschoben
Von 555 Beziehern sind 366 Deutsche, 31 Rumänen, 25 Briten und 18 Italiener - kein Massenphänomen

Das Sozialministerium bestätigte die heute in der Tageszeitung Kurier erschienen Zahlen, dass von den 555 EU-Bürgern, die eine Ausgleichszulage ohne österreichische Pension beziehen, lediglich 31 Bezieher aus Rumänien stammen. 366 der Bezieher, also die überwiegende Mehrheit komme aus Deutschland, davon sind viele Menschen aus Österreich, die nach einem Berufsleben in Deutschland wieder nach Österreich zurückkehren. Man könne daher nicht von einem Massenphänomen sprechen, oder dass Österreich den "Rumänen die Pensionen bezahlt" wie in einer anderen Tageszeitung behauptet wird, heißt es aus dem Ministerium. Von rund 240.000 Augleichszulagenbeziehern sind lediglich 555 EU-Bürger mit einer kleinen EU-Pension. Diese 555 Fälle sind auch keine Missbrauchsfälle, sondern beziehen die Ausgleichszulage nach den geltenden EU-weiten Bestimmungen und haben ihren gewöhnlichen Aufenthalt in Österreich.

Außerdem wurde bereits im vergangenen November einem möglich Missbrauch vorgebeugt, indem Bestimmungen verschärft wurden und in begründeten Fällen die Leistungsbezieher beweisen müssen, dass sie auch hier in Österreich wohnen. Beim Verdacht, dass Missbrauch vorliegen könnte, wird die Pension nur bar ausbezahlt. Zudem wurden von der Pensionsversicherungsanstalt vorgenommenen Überprüfungen verschärft.

Es sei daher nicht möglich, dass Rumänen, wie behauptet wird, nach Österreich kommen, sich hier bei Bekannten oder Verwandten anmelden, die Ausgleichszulage beantragen und sich den Betrag nach Rumänien überweisen lassen. Wer in Österreich eine Ausgleichszulage bezieht, muss auch in Österreich leben - ein "Export" des Bezuges ist ausgeschlossen. Aufgrund der Niederlassungsfreiheit ist es EU-Bürgern grundsätzlich möglich, sich in jedem EU-Staat anzusiedeln. Wenn ein EU-Bürger eine kleine Pension aus einem anderen Mitgliedsstaat bezieht, sich dann in Österreich ansiedelt, ist er zum Bezug der österreichischen Ausgleichszulage berechtigt. Das gilt auch im umgekehrten Fall. Übersiedelt ein österreichischer Pensionsbezieher in einen anderen EU-Staat, dann kann er auch an seinem neuen Wohnort die Differenz zur Mindestpension beziehen, falls seine Eigenpension unter diesem Betrag bleibt.

Es habe zwar im Vorjahr einen geringen Anstieg der Bezüge durch EU-Bürger gegeben, ein sprunghafter Anstieg sei nicht zu befürchten, da mit den verschärften Bestimmungen, ein missbräuchlicher Bezug nicht möglich sei, heißt es abschließend.

Sursa: http://www.bmsk.gv.at/cms/site/index_pr ... 5197226049

SusMesaj publicat din Austria

Subiectul mesajului: Re: Discutii despre romanii care ar incasa Ausgleichszulage in A
MesajScris: 06 Feb 2010 16:12 

Locaţie: 1110
Citat:
Beim Verdacht, dass Missbrauch vorliegen könnte, wird die Pension nur bar ausbezahlt. Zudem wurden von der Pensionsversicherungsanstalt vorgenommenen Überprüfungen verschärft.

Es sei daher nicht möglich, dass Rumänen, wie behauptet wird, nach Österreich kommen, sich hier bei Bekannten oder Verwandten anmelden, die Ausgleichszulage beantragen und sich den Betrag nach Rumänien überweisen lassen.

Mä bucur cä ai postat acest articol, stiu cat de simpaticä mä fac cand scriu despre banii publici care provin din impozitul meu plätit la stat si cum se profitä de pe urma lor.
Chiar vineri am discutat in birou cu colegele austriece, ai sä rämai surprins de punctul lor de vedere, am sä il scriu in finalul postärii.

Inainte trebuie clarificat pentru ceilalti care au putine informatii
ce inseamnä Ausgleichzulage.
In cazul unui pensionar care iese la pensie regular si nu atinge suma de 744,01 Euro lunar, sumä definitä de Austria cel putin minimalä pentru a-ti asigura existenta, are dreptul de a cere casei de pensii unde este aisgurat suma lipsä pentru a atinge acel prag de subzistentä.

Asa se defineste ca Ausgleichzulage aceastä sumä lipsä.

Existä insä o altä categorie de solicitanti care beneficiazä de acest Ausgleichzulage, si anume cetätenii EU care prin natura scopului sederii in Austria (dupä mine reintregirea familiei sau putinii ani munciti aici, de exemplu) si care din punct de vedere al legii sunt perfect indreptätiti sä aplice pentru aceastä subventie, au obtinut aceacel Zulage de la casa de pensii.

Faptul cä existä si 33 de persoane din Romania din cei 555 nu reprezintä un fenomen in masä care a produs isteria zilelor trecute, spun oficialii.
Problema nu se rezolvä insä numai cu numärul mic, ci cu cazurile in care se profitä de acei bani.

Nu suma in sine este mare, ci avantajele care le ai dacä esti un Mindespensionist cu Ausgleichzulage: ai Befreiung pentru medicamente, nu plätesti nimic pentru ele, ai Befreiung pentru transport, ai Befreiung pentru cäldurä, primesti Wohnbeihilfe färä probleme de la MA 40, in caz cä ai nevoie de ingrijire plätesti o sumä infimä pentru ingrijire, Essen auf Rädern , Wäschedienst, toate acestea fiind subventionate de Stadt Wien.

Ei spun ca acestor categorie de persoane, cetäteni EU, li se pläteste bar acea sumä lunar.
Eu spun cä acea persoanä care stie singurä cä profitä , stie cu sigurantä cum sä fie acoperitä.

Mä gandesc in situatia in care persoana obtine un atest de la medic cän u se poate deplasa, nimeni in tara asta nu are dreptul sä conteste acel atest medical.

Apoi , cu controlul, sä fim seriosi, cat personal trebuie sä aibä casele de pensii, care si-asa sunt falimentare, sä controleze 555 de persoane lunar dacä se aflä in Austria.

Ei spun Verdacht, eu spun Quatch, ei habar nu au si nu au cum sä controleze dacä nimeni nu face un denunt. Aici in tara in care nu stii nici mäcar cine e vecinul täu, cum sä stii dacä cineva din familie detine Ausgleichzulage si nu se aflä pe teritoriul Austriei.
Ei spun cä nu este posibil sä vii aici ca apartinätor, sä iti faci Meldezettel si sä obtii acea sumä.

Eu spun cä anumite persoane nu ar trebui subestimate.
Prin natura muncii mele am constatat , de cand cu intrarea Romaniei in EU, naivitatea diferitelor organe.
Cazurile intalnite unde au fost implicate cetäteni romani, au fost toate cu probleme.

Apartinätori care profitau de Pflegegeld-ul detinut de mamä, Pflegegeld detinut färä Anmeldebescheinigung, persoanä asiguratä medical la SVA ( Gewerbliche KK) numai cä sotul deschisese candva o firmä de independent cu care nu a avut niciodatä activitate, dar a continuat sä munceascä la negru plätindu-si asigurarea medicalä si asigurandu-si toatä familia….si lucrurile ar putea continua….Familienbeihilfe, Wohnbehilfe, Heizungzuschusskosten, Befreiung TV+Radio, Medicamente….
Da, träim intr-un stat social care este foarte generos. Noroc , mai mult sau mai putin pentru unii…

Pentru mine personal acest noroc se cheamä neputintä, pentru cä eu fac parte din categoria care asistä , se incruciseazä cu cei care ajung acolo unde vor sä ajungä, in ciuda asa-ziselor controale, inräutätiri sau cum se mai numesc actiunile Gesetzgeber-ului.

Inchei prin a povesti reactia colegelor mele austriece, dupä cele scrise in ziare.

Nu erau indignate cä ar exista eventuale persoane care ar profita de acest Ausgleichzulage.
Erau ingandurate de faptul cä un asemenea articola ar putea provoca reactii xenofobe si cä nu vor sä mai reträiascä trecutul….

Atat despre Augleichzulage , numai bine destinatarilor din Romania dacä existä, in ciuda vorbelor bunului meu prieten Adio de fiecare datä cand ii povestesc vreun caz intalnit, “Spais, nu e meciul täu!”.

Intr-adevär , nu e meciul meu, sunt banii mei!

O plätitoare cinstitä de impozite.

Imagine

SusMesaj publicat din Romania

Subiectul mesajului: Re: Discutii despre romanii care ar incasa Ausgleichszulage in A
MesajScris: 07 Feb 2010 07:56 

Buna dimineata!
Ce ma scoate pe mine din minti este dorinta de defaimare a poporului roman cu buna stiinta si cu premeditare.A se vedea titlul cu litere de o schioapa de saptamana trecuta din Heute.Vasazica,in aceasta categorie de pensionari ,majoritatea este detinuta de germani dar titlul urla:Austria plateste pensiile romanilor!
Mi se pare o obraznicie si o magarie fara margini.Atata ura adunata!Asta mi se pare absolut revoltator.Nu am puterea financiara necesara sa fii dat in judecata ziarul asta de ...,sustinandu-mi actiunea prin statisticile reale.
Sa le fie rusine!(celor de la Heute si bineinteles celor care au initiat ideea).Ma opresc pt ca sunt prea revoltata si ...

SusMesaj publicat din Austria

MesajScris: 07 Feb 2010 11:11 

Locaţie: 1110
Roxana!

Iti inteleg revolta referitoare la ziarul cu pricina.
Trecutul defäimärii , incepand cu mitul lebedelor devorate de romanii veniti dupä 90 aici pana la Ausgleichzulage nu va schimba imaginea Romaniei in urmätorul secol.

Tu nu esti asa cum cred EI, ai täi nu sunt cum cred EI, eu la fel, ai mei la fel, prietenii mei idem, la fel si pärintii lor.
NOI nu am incercat sä profitäm de sistem, crezi insä cä frauda se opreste numai cä NOI nu suntem asa?

Unde sistemul, indiferent care, nu este safe, apar fraude.
Asa e pe lumea asta.

Multi austrieci stau pe banii statului, cäci e cald si bine.
Insä de ei nu le pasä nimänui, cäci fac parte din faunä.

Te-ai intrebat vreodatä dacä fauna asta insä se perpetueazä si mai departe atunci cand din cei veniti isi capätä cetätenia austriacä....si ca dupä o lobotomie incep sä devinä inapti de muncä, viitori someri pana la solicitanti de ajutor social, si sä inceapä a frauda sistemul...

Nu conteazä natia, cäci nu existä statistici in acest sens.

Din decembrie mergi cu un act de identitate in spital, fiindcä in sfarsit au inteles cä poti cu un card de la casa de asiguräri se mergi la consult pana sä obtii medicamente pentru toate neamurile din tara natalä., färä sä fii posesorul acelui card.

Au priceput, insä a trecut ceva timp...

O mätusä de-a mea, cu fiu in Elvetia, mi-a cerut sä ii fac rost de vaccinul antigripal nou, dupä ce a esuat in tentativa cu fiul....I-am spus NU, nu am cum sä ii ofer acel vaccin decat dacä il cumpär direct de la farmacie, insä acest lucru poate sä il facä si värul meu.
Insä mä intreb, dacä fiul din Elvetia i-a spus un NU, de ce a incercat un al doilea...

Atunci revolta ta produsä de incercarea unui ziar de a defäima un popor se incruciseazä cu revolta mea de a explica acelui popor cä frauda, indiferent cat este de micä, rämane tot fraudä.

Sigur sunt pentru a fi orientat sä gäsesti solutii pentru a ajunge la scop, insä nu fii romanul din ziare.
Cäci numai atunci poti lupta pentru propria ta imagine sä nu intre in oala cu ciorbä comunä si sä castigi lupta.

Imagine

SusMesaj publicat din Romania

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nouScrie un răspuns Pagina 1 din 1   [ 4 mesaje ]