Citat:
Beim Verdacht, dass Missbrauch vorliegen könnte, wird die Pension nur bar ausbezahlt. Zudem wurden von der Pensionsversicherungsanstalt vorgenommenen Überprüfungen verschärft.
Es sei daher nicht möglich, dass Rumänen, wie behauptet wird, nach Österreich kommen, sich hier bei Bekannten oder Verwandten anmelden, die Ausgleichszulage beantragen und sich den Betrag nach Rumänien überweisen lassen.
Mä bucur cä ai postat acest articol, stiu cat de simpaticä mä fac cand scriu despre banii publici care provin din impozitul meu plätit la stat si cum se profitä de pe urma lor.
Chiar vineri am discutat in birou cu colegele austriece, ai sä rämai surprins de punctul lor de vedere, am sä il scriu in finalul postärii.
Inainte trebuie clarificat pentru ceilalti care au putine informatii
ce inseamnä Ausgleichzulage.
In cazul unui pensionar care iese la pensie regular si nu atinge suma de 744,01 Euro lunar, sumä definitä de Austria cel putin minimalä pentru a-ti asigura existenta, are dreptul de a cere casei de pensii unde este aisgurat suma lipsä pentru a atinge acel prag de subzistentä.
Asa se defineste ca Ausgleichzulage aceastä sumä lipsä.
Existä insä o altä categorie de solicitanti care beneficiazä de acest Ausgleichzulage, si anume cetätenii EU care prin natura scopului sederii in Austria (dupä mine reintregirea familiei sau putinii ani munciti aici, de exemplu) si care din punct de vedere al legii sunt perfect indreptätiti sä aplice pentru aceastä subventie, au obtinut aceacel Zulage de la casa de pensii.
Faptul cä existä si 33 de persoane din Romania din cei 555 nu reprezintä un fenomen in masä care a produs isteria zilelor trecute, spun oficialii.
Problema nu se rezolvä insä numai cu numärul mic, ci cu cazurile in care se profitä de acei bani.
Nu suma in sine este mare, ci avantajele care le ai dacä esti un Mindespensionist cu Ausgleichzulage: ai Befreiung pentru medicamente, nu plätesti nimic pentru ele, ai Befreiung pentru transport, ai Befreiung pentru cäldurä, primesti Wohnbeihilfe färä probleme de la MA 40, in caz cä ai nevoie de ingrijire plätesti o sumä infimä pentru ingrijire, Essen auf Rädern , Wäschedienst, toate acestea fiind subventionate de Stadt Wien.
Ei spun ca acestor categorie de persoane, cetäteni EU, li se pläteste bar acea sumä lunar.
Eu spun cä acea persoanä care stie singurä cä profitä , stie cu sigurantä cum sä fie acoperitä.
Mä gandesc in situatia in care persoana obtine un atest de la medic cän u se poate deplasa, nimeni in tara asta nu are dreptul sä conteste acel atest medical.
Apoi , cu controlul, sä fim seriosi, cat personal trebuie sä aibä casele de pensii, care si-asa sunt falimentare, sä controleze 555 de persoane lunar dacä se aflä in Austria.
Ei spun Verdacht, eu spun Quatch, ei habar nu au si nu au cum sä controleze dacä nimeni nu face un denunt. Aici in tara in care nu stii nici mäcar cine e vecinul täu, cum sä stii dacä cineva din familie detine Ausgleichzulage si nu se aflä pe teritoriul Austriei.
Ei spun cä nu este posibil sä vii aici ca apartinätor, sä iti faci Meldezettel si sä obtii acea sumä.
Eu spun cä anumite persoane nu ar trebui subestimate.
Prin natura muncii mele am constatat , de cand cu intrarea Romaniei in EU, naivitatea diferitelor organe.
Cazurile intalnite unde au fost implicate cetäteni romani, au fost toate cu probleme.
Apartinätori care profitau de Pflegegeld-ul detinut de mamä, Pflegegeld detinut färä Anmeldebescheinigung, persoanä asiguratä medical la SVA ( Gewerbliche KK) numai cä sotul deschisese candva o firmä de independent cu care nu a avut niciodatä activitate, dar a continuat sä munceascä la negru plätindu-si asigurarea medicalä si asigurandu-si toatä familia….si lucrurile ar putea continua….Familienbeihilfe, Wohnbehilfe, Heizungzuschusskosten, Befreiung TV+Radio, Medicamente….
Da, träim intr-un stat social care este foarte generos. Noroc , mai mult sau mai putin pentru unii…
Pentru mine personal acest noroc se cheamä neputintä, pentru cä eu fac parte din categoria care asistä , se incruciseazä cu cei care ajung acolo unde vor sä ajungä, in ciuda asa-ziselor controale, inräutätiri sau cum se mai numesc actiunile Gesetzgeber-ului.
Inchei prin a povesti reactia colegelor mele austriece, dupä cele scrise in ziare.
Nu erau indignate cä ar exista eventuale persoane care ar profita de acest Ausgleichzulage.
Erau ingandurate de faptul cä un asemenea articola ar putea provoca reactii xenofobe si cä nu vor sä mai reträiascä trecutul….
Atat despre Augleichzulage , numai bine destinatarilor din Romania dacä existä, in ciuda vorbelor bunului meu prieten Adio de fiecare datä cand ii povestesc vreun caz intalnit, “Spais, nu e meciul täu!”.
Intr-adevär , nu e meciul meu, sunt banii mei!
O plätitoare cinstitä de impozite.