Translate this page in English  Übersetzen Sie diese Seite in Deutsch

Preturi Telediscount:

Fix: 0810 255 255 - 4.4 c/min
Mob: 0820 155 155 - 9.5 c/min
Radio WEBcast Media

Schimbă dimensiunea fontului

Viena Românească

Portalul Românilor din Austria

Acum este 06 Sep 2010 15:36

Scrie un subiect nouScrie un răspuns Pagina 16 din 25   [ 244 mesaje ]
Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Moving to Viena
Mesaj nouScris: 22 Ian 2010 23:24 

Locaţie: 1110
Bunä Simona,

Pentru a-ti anunta domiciulul aici la serviciul special (Meldeamt) iti trebuie o locuintä, un contract de inchierere sau pe cineva care este dispus sä te ia in spatiu la el (subinchiere cu acordul proprietarului) .

Pentru a-ti stabili domciliul legal in Austria lucrurile se complicä: trebuie sä faci dovada statului austriac cä ai un domiciliu, cä esti asigurat medical si cä ai un venit.

Dupä cum spui, voi activati pe teritoriul altor douä täri insä vreti sä vä stabiliti domiciliul aici.
Dacä asiguarea medicalä este posibilä la WGKK ca Selbstständig cu dovada unui depozit in cont, in cazul venitului lucrurile se vor complica, cäci Austria nefiind Monaco, impoziteazä veniturile pe care le obtii, in baza domicilului stabilit.
Astfel cä trebuiesc declarate o datä pe an si plätit impozitul stabilit de organul de fisc.
Ästa e drumul legal.

Mult succes si bun-venit!

Imagine

SusMesaj publicat din Romania

Mesaj nouScris: 23 Ian 2010 07:47 

Multumesc Spicegirl,

Cu locuinta am rezolvat, avand ceva cunostinte aici am gasit si apartament de inchiriat, asigurari avem facute de firmele la care lucram, mai ramane sa vedem daca sunt acceptate. O mica intrebare totusi...nu avem nevoie de nici o declaratie prin care sa ne motivam prezenta in Viena, tinand cont ca nici unul din noi nu are un job stabil aici?

Numai bine!

Mesaj nouScris: 23 Ian 2010 10:10 

Asigurärile medicale din Romania sunt acceptate in caz de urgentä la unitätile spitalicesti.

In rest nu iti ajutä la nimic, pentru stabilirea aici iti trebuie asigurare medicalä in Austria.

Pentru primele 3 luni nu iti trebuie nici un motiv, pentru cä ai drept de liberä circulatie pe teritoriul EU.

Dupä cele 3 luni legea spune cä trebuie declarat scopul rämanerii si trebuie sä indeplinesti conditiile pe care le-am enuntat in nenumärate ori.

Mult succes!

Imagine

Mesaj nouScris: 23 Ian 2010 11:55 

Asigurarile noastre nu au nici o legatura cu Romania, sunt facute de o firma internationala si sunt valabile "worlwide" dupa cum spun ei, presupun ca trebuie doar sa cer o dovada pentru a o prezenta autoritatilor.
Multumesc pentru "iluminare" ...o singura intrebare mai am pentru cunoscatorii Vienei....poate cineva sa-mi spuna daca district 22 (acolo am gasit apartament de inchiriat) este o zona periculoasa sau sa mi se poate oferi ceva detalii.

Multumesc inca o data pentru ajutorul acordat
Simona

Mesaj nouScris: 23 Ian 2010 16:41 

Citat:
Asigurarile noastre nu au nici o legatura cu Romania, sunt facute de o firma internationala si sunt valabile "worlwide" dupa cum spun ei, presupun ca trebuie doar sa cer o dovada pentru a o prezenta autoritatilor

Simona,

Incerc sä reformulez :
Asigurärile din Romania sau asigurärile "worlDwide"dupäcumspunei au valabilitate in tara respectivä, respectiv in Austria NUMAI in caz de urgentä.
Adicä ai fäcut un infarct , accident , fracturä, etc....
Nimeni pe lumea asta nu iti fa refuza consultul, indiferent de urgenta cazului, dacä soliciti acest lucru.
In functie de asigurare, ti se vor prelua costurile de cätre asigurare.

Realitatea insä este alta, nu mergi numai la medic doar in caz de urgentä, ci si in alte cazuri.

Acea asigurare nu iti acoperä costurile , deci pentru Austria nu este indeajuns. Tradus in germanä : NICHT AUSREICHEND , conditie pe care nu o indeplinesti atunci cand trebuie sä obtii acea Anmeldebescheinigung de la MA 35, conditie impusä de lege.

Ceea ce spun "EI" si ceea ce presupui tu duc intr-o directie diferitä. EI spun cä esti asiguratä medical in caz de urgentä, TU presupui cä dovada care iti trebuie te ajutä la indeplinirea conditiei de asigurat medical AUSREICHEND pe teritoriul Austriei.

Mä gandesc cä experienta personalä va clarifica lucrurile.

Mult succes!

Imagine

Mesaj nouScris: 23 Ian 2010 19:16 

salve simonas
distr 22 e ok. e linga onu city, e in nord, e langa dunare.

ca expat cu asig internationala tre sa fii mai mult decat tare. ce acopera asigurarea aia?
-vizite la doctori, dinti, etc (pregateste-te sa usture rau, de pilda sa pui o coroana cu 650 de euro si asig sa zice nu decontez decat 300 de dinte).
- farmacie, ochelari, alea alea - sute si sute de euro de decontat
vei avea un rulaj enorm cu ei la prima nebunie.
-spitalizari? buuum! aici dai salariul lu Obama

Normal ca totul se face in baza de dovezi, dar o sa vezi ca nu e de trait asa, devii masina de colectat facturi nemtesti si de tradus si asa mai departe. Nu ai fi primul expatriat venit incoace sa locuiasca legal, insa ai fi un fel de "nababul din 1001 de nopti" asigurat in strainatate, si toti te vor vedea asa. Sper sa fii.

Locuiesti aici si ai job international, e OK. Vor fi insa greutati si frustrari daca banul ti-e important. Daca esti cum erau niste rusi proprietari de teren petrolier de i-am cunoscut, platesti si te simti bine ;) Esti vienez, ce naiba!

Spicegirl te sfatuieste de bine, insa realitatea ta poate e mult mai complexa si caz particular pentru multi de aici. Poate stii ca Austria e mai neprietenoasa cu strainii. O sa intelegi asta la primul ghiseu care nu va dori sa inteleaga engleza. E esential sa te documentezi prin forumurile de expatriati ai ONU, ai IEAA, etc. Au o retea a lor, poate mai mult aplicabila la voi.

Noi nu prea stim sa sfatuim in cazuri de-astea cred.

Willkommen in Österreich! The land of choice :) n-o fi

SusMesaj publicat din Austria

Mesaj nouScris: 23 Ian 2010 20:11 

Incep sa ma gandesc ca nu e o idee asa de stralucita... :)
Dar cat de greu poate fi? Oricum noi nu stam decat 2 saptamani acasa, lucram in rotatii si de aceea am ales un oras civilizat diferit de ceea ce gasim in Romania. Daca totusi nu ne vom adapta...nimic nu ne impiedica sa ne intoarcem acasa sau sa incercam o alta tara, un alt oras...
Multumesc pentru sfaturile cu asigurarea presupun ca voi care sunteti deja acolo sunteti mult mai avizati in aceasta chestiune. Inca mai avem 2 luni la dispozitie sa punem totul la punct...asigurare (in cazul in care hotaram ca a noastra este totusi inutila), masina cu numere de Romania (din cate am vazut pe forum si asta e deja o mare problema) si dreptul de sedere.

si totusi...Bine v'am gasit... :D

Mesaj nouScris: 23 Ian 2010 20:30 

insurmontabil nu e nimic. si daca ai o casa de vacanta in viena si in rest esti teleleu, cu atat mai mult. curaj. numai voi le stiti pe ale voastre.

SusMesaj publicat din Austria

Mesaj nouScris: 29 Ian 2010 16:54 

Locaţie: Wien
Apropo de acel card european eliberat în România și despre care se tot spunea în posturile anterioare că nu are nicio valoare, că e "caca maca"... Cel puțin pentru Anmeldebescheinigung se pare că nu e chiar așa...Atât eu cât și alte cunoștințe am reușit să ne facem Anmeldebescheinigung făcând dovada acestui card eliberat în România, fără să ni se solicite o asigurare incheiată în Austria (respectiv E-Card). Prima dată nu mi-a venit nici mie să cred, până m-am convins la fața locului (atât la depunerea documentelor cât și la ridicarea Anmeldebescheinigung).

În concluzie, cand vreți să depuneți actele pentru un anume act, faceți mai mult decât să consultați un forum (ceea ce poate duce uneori la dezinformare), cel mai bine mergeți la fața locului.

Poate să fie cardul eliberat în România "plastic de budă" în majoritatea cazurilor, dar se pare că nu în toate...

Mesaj nouScris: 12 Feb 2010 10:50 

Va salut pe toti !

Dupa cateva luni bune am reusit sa devin propietarul unui imobil , dar am gasit ceva care pare sa modifice putin conditiile de inregistrare a sederii pe teritoriul austriac : http://www.help.gv.at/Content.Node/99/Seite.990210.html
Spune ceva "biroul populatiei" ZMR...dar mai multe nu am inteles .

Acum, problema mea este ca eu mai am contract in Romania aproape 2 ani (urmand apoi sa-mi stabilesc resedinta principala in Austria), dar acum doresc sa ma inregistrez cu noua locatie ca resedinta secundara.
Intrebarea mea este daca, dupa obtinerea Meldezettel-ului( pentru inregistrarea Nebenwohnsitz), ce documente imi vor solicita oficialitatile statului austriac ? Sa fie aceleasi ca pentru Hauptwohnsitz. Si care ar fi aceste oficialitati ?

Presupun ca am obtinut Nebenwohnsitz cu solicitarile ulterioare de : asigurare medicala si sursa de venit. Dupa modificarea in Hauptwohnsitz, imi mai solicita inca o data aceleasi documente ?

Va multumesc si astept parerile voastre !

Cu deosebita consideratiune,
2adnana

Chiar nu mai este nimeni pe-aici ?
Va rog sa ma "luminati" si pe mine..... am mare nevoie de voi !

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nouScrie un răspuns Pagina 16 din 25   [ 244 mesaje ]
Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Următorul